Sidor

lördag 12 februari 2011

Görgoa å matiga MOROTSFRALLOR ca.20 st

50 g       jäst
50 g       olivolja
5 dl        vatten
1,5 tsk   salt
1 dl        kli
1 dl        solroskärnor
0,5 dl     linfrön
4 dl        rivna morötter
3 dl        grahamsmjöl
7-8 dl    vetemjöl
1 ägg till pensling
Sesamfrön, solrosfrön / annat att garnera med

Blanda jästen i vätskan tills det blir fingervarmt. Blanda i resten av ingredienserna, sist vetemjölet.
Jäs i bunken ca 30 min.
Sätt ugnen på 225 grader
Gör frallorna och jäs på plåten ca 20 min
Pensla och garnera
Grädda i mitten av ugnen ca 18 min.

Smaklig måltid !


1 kommentar:

  1. Mums , det låter gott o nyttigt. Hoppas allt är bra , hälsa Peter och Saga

    kram Lena

    SvaraRadera